20 mei 2025

Thijs van Bree

Thijs van Bree ontwikkelde in zijn twintiger-jaren een outdoorbedrijf. In dit interview vertelt Thijs hoe hij het bedrijf naar zich toe trok, bleef vernieuwen, en hoe de samenwerking met Impactus hielp om structuur en rust in zijn groei te brengen.

Na jaren zelf in het veld te hebben gewerkt, besloot de jonge ondernemer Thijs van Bree het anders aan te pakken. Wat begon als een bijbaan tijdens zijn opleiding groeide binnen een paar jaar uit tot het prachtig vormgegeven Baarle Outdoor: een plek in een bosrijke omgeving, pal op de grens van Nederland en België en waar bedrijven en vriendengroepen een onvergetelijk dag krijgen .

Hoe is Baarle Outdoor op jouw pad gekomen?
“Tijdens mijn opleiding aan het CIOS had ik een bijbaan bij Allez-y. Het bedrijf werd toen overgenomen door de toenmalige bedrijfsleider, die mij een aantal organisatorische taken gaf. Totdat de man onverwachts overleed. Ik had op op dat moment helemaal geen ambities om het bedrijf over te nemen, maar het begon toch te kriebelen. Samen met een potentiële koper heb ik het bedrijf toen in een soort vennootschap overgenomen, en niet veel later – na anderhalf jaar – heb ik hem uitgekocht.”

Wat maakte dat je het op jouw manier wilde gaan doen?
“De oude locatie had veel beperkingen, vooral qua vergunningen. Ik wilde iets neerzetten met een duidelijke visie: een plek waar alles klopt. Geen losse elementen, maar één totaalervaring. Toen ik de kans kreeg om te verhuizen naar een nieuwe locatie, heb ik alles in dezelfde western-stijl  gebouwd. Denk aan veel hout, ruwe afwerking en eenheid in sfeer. En dat alles samen in een unieke bosrijke omgeving. Dat was destijds behoorlijk uniek: één plek waar alles samenkomt – van activiteiten tot eten en drinken.”

Wat is jouw drijfveer om steeds te blijven vernieuwen?
“Ik wil dat mensen terugkomen. Baarle Outdoor is een plek waar je ontzettend veel activiteiten kunt ondernemen. We richten ons op teams, bedrijven, vriendengroepen en andere gezelschappen van 2 tot 300 personen. Elk jaar voegen we een nieuw spel of activiteit toe. Zo blijft ons aanbod fris en verrassend. We zijn begonnen met zo’n 10 activiteiten, inmiddels hebben we er 32. Alles hebben we zelf met de hand opgebouwd. En altijd vanuit het idee: wat zou ik zelf leuk vinden als bezoeker?”

Hoe kijk je terug op de coronaperiode?
“Dat was een uitdaging. Ons aanbod bestaat uit groepsactiviteiten, dus toen je alleen nog met kleine groepjes iets mocht doen, viel er een hoop weg. Maar ik wilde niet stilzitten. Dus heb ik een take-away opgezet aan de rand van het bos. Op Koningsdag hadden we ineens een bos vol met lokale gasten en boxjes. Je moet als ondernemer creatief blijven, hoe dan ook.”

Wanneer kwam het moment dat je merkte: ik kan dit niet alleen blijven doen?
“Ik zat op een punt dat het bedrijf groeide, maar ik bleef zelf te veel in het uitvoerende hangen. Elke dag brandjes blussen, ‘s avonds nog de boekhouding doen. Ik had behoefte aan structuur, aan iemand die me kon helpen de stap te maken van vakman naar leider. Via een ondernemersvereniging hoorde ik over Erik van Impactus. Na een gesprek met een van zijn eerdere cliënten en met Erik zelf, zijn we de samenwerking begonnen.”

Wat heeft die samenwerking je opgeleverd?
“Vooral rust en richting. Iedereen zegt wel: ‘Je moet aan je bedrijf werken, niet erin’, maar bijna niemand doet het ook echt. Met Erik kijk ik wekelijks naar wat ik doe, wat ik moet loslaten, hoe ik doelen stel en hoe ik bouw aan een team. Nu heb ik drie mensen in vaste dienst, vijftien oproep-instructeurs en werken we aan uitbreiding op kantoor.”

Je noemt ‘doelen stellen’ – hoe deed je dat eerst?
“Niet, eigenlijk. Als het iets beter ging dan vorig jaar, vond ik het wel goed. Maar dat is geen strategie. Nu werken we terug vanuit een doel. Wat wil ik aan het eind van het jaar? Wat moet ik dan deze maand doen? En deze week? Dat werkt. Je wordt scherper, daadkrachtiger.”

Wat kunnen mensen verwachten als ze naar Baarle Outdoor komen?
“Een plek waar alles klopt. Waar je met je team, familie of vrienden een hele dag kunt zijn. Geen losse onderdelen, maar een totaalervaring. Denk aan spellen als ‘Koning Bal’ – een circuit van balsporten dat we overnamen van een collega in het dorp – of The Smuggler ‘Smuggler’, een citygame gebaseerd op het smokkel-verleden van Baarle. Dat spel ontwikkelden we samen met een bureau en werkt via een app, alsof je midden in een digitale wereld stapt.”

En hoe kijk je naar de toekomst?
“We willen doorgroeien naar een 12-maanden bedrijf. Dat betekent: meer indoor, betere faciliteiten. Denk aan een grote salon, een escaperoom, een uitgebreider klimpark. We willen bezoekers blijven verrassen, maar ook blijven investeren in een professionele uitstraling. Alles voor die ene dag die mensen niet vergeten.”

Meer weten over Baarle Outdoor? Bekijk hier de website:

https://baarle-outdoor.nl/