25 januari 2023

Afgelopen vrijdag was ik onderweg naar een afspraak in Amsterdam. Verkeer op de A59 was drama vanwege het weer en ik stond al een tijdje vast. Toen ik tussen Waalwijk en Drunen op een klein talud over het water stond schoof mijn auto vanuit stilstand ineens weg.

De achterkant brak uit waardoor ik linksvoor richting de vangrail schoof en rechtsachter richting de andere auto's op de rechterbaan. Uiteraard schrok ik even. Ik was de controle over de auto kwijt dacht ik.

Aangezien niets doen simpelweg geen optie was herpakte ik mijzelf. Ik zette de waarschuwingslichten aan en gebaarde de opkomende auto's afstand te houden tot het moment dat ik, bijna dwars op de weg, weer tot stilstand kwam. Ik zette de auto in de 4WD modus (nog nooit gebruikt maar blijkbaar toch handig) en liet rustig het gas weer opkomen. Na wat licht geschuif pakte de banden grip en kon ik de auto zachtjes rechttrekken en mijn weg naar Amsterdam weer veilig vervolgen. Pfoe!

Met ondernemen is het soms net zo. Je hebt het gevoel jezelf op glad ijs te begeven. Een gevoel wat je kan verlammen en simpelweg voorkomt dat je keuzes maakt. Aangezien stilstand eigenlijk niet bestaat zul je al snel merken dat je dan letterlijk achteruit glijdt. Houd je hoofd koel en voorkom dat je in paniek schiet. Je zorgen maken over geeft het eigenaarschap en de leiding uit handen. Je hebt gewoon een beslissing te nemen, de eerstvolgende noodzakelijke actie om weg te komen van waar je nu staat en je weer op je weg te begeven richting je doel. Die beslissing zet je per direct terug in je kracht en achter het stuur. Van lijden naar leiden.

Simpel maar vaak niet makkelijk. Kun je hier hulp bij gebruiken dan ga ik graag met je in gesprek.

Je hebt namelijk altijd een keuze! Jij beslist.

Relevant

Relevante berichten

31 05 2023

Geef feedback: Het draait niet om jou!

Feedback geven is hét krachtigste instrument, zowel in persoonlijke als professionele relaties, waarmee je anderen kunt helpen groeien, beter worden en succesvol zijn. Tot zover is dit logisch. Toch gebeurt het maar zelden, en wanneer het wel gebeurt, komt het vaak verkeerd over. Het doel wordt dan niet bereikt. In dit blog deel ik de betekenis van feedback geven, tips voor constructieve feedback en valkuilen die vermeden moeten worden. Laat ik alvast een tipje van de sluier oplichten: het draait niet om jou!

Lees verder
31 05 2023

Geef feedback: Het draait niet om jou!

Waarom feedback? Wat mij betreft is feedback geven dé tool om anderen te helpen groeien en hun prestaties te verbeteren. […]
Lees verder
10 04 2023

Vijf persoonlijke tips voor krachtig zelfleiderschap

Deze vijf persoonlijke tips hebben echt het verschil gemaakt in mijn eigen leven. Ik heb ze toegepast nadat ik (meer dan eens) mijn neus had gestoten. Ze hebben me geholpen om krachtiger en effectiever te worden in het leven. Ik deel ze graag met jou! Gebruik ze als gereedschap in je eigen leven en je zult merken dat je succesvoller wordt en beter in staat bent om je eigen koers te bepalen.

Lees verder
10 04 2023

Vijf persoonlijke tips voor krachtig zelfleiderschap

Stel doelen Stel jezelf een doel en maak het specifiek, meetbaar en voorzien van een deadline. Je doel geeft richting […]
Lees verder
21 03 2023

Wat is High Performance

Als we praten over High Performance, dan hebben we het over een prestatiegerichte mindset. Het gaat om het behalen van optimale resultaten op elk gebied van je leven, of dat nu in je werk, sport of persoonlijke leven is. We kennen allemaal wel een succesvol zakelijk leider van wie het privéleven één grote puinhoop is. Dat is dus geen High Performance.

High Performance is een manier van leven waarbij je streeft naar continu verbetering en het maximale uit jezelf haalt. Maar hoe bereik je deze staat van optimale prestaties?

Lees verder
21 03 2023

Wat is High Performance

Om te kunnen presteren op hoog niveau zijn er een aantal gewoontes en eigenschappen die je moet ontwikkelen. Deze gewoontes […]
Lees verder

Kies jij voor impact?

Maak vrijblijvend een afspraak

De eerste actie naar een leven met impact is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden en onderzoeken we de match op basis waarvan de resultaten gecreëerd kunnen worden.
Neem contact op

Meer weten?

IMPACTUS is resultaatgericht en mensgedreven. Bij vragen/opmerkingen over het bedrijf, de 1-op-1 trajecten, trainingen en mogelijkheden betreffende in-company programma's kun je het contactformulier invullen. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


vragen/opmerkingen

Stuur ons een bericht

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram