21 december 2022

Een krachtig statement om te maken, maar ik ga hem uitleggen. Motivatie is natuurlijk fantastisch om te hebben, maar het komt met pieken en dalen net als enthousiasme of inspiratie.

Je kent het wel; er is iets dat je heeft motiveert zoals een seminar of lezing van iemand die je bewondert. Het moment dat je deur uitloopt, of anders de dag erna zodra je weer terug bent in je drukke bestaan sterft diezelfde motivatie een stille dood. Je zit namelijk vast in de ratrace van het leven en hierdoor blijven de echte resultaten uit.

Dit is precies de reden waarom ik niet geloof in motivational speakers als opzichzelfstaand middel. De motivatie die je opdoet is prima, maar wat je echt nodig hebt zijn de ‘tools’ om deze kersverse motivatie direct om te zetten in effectieve actie. Steve Hardison, auteur van het fantastische boek ‘The Ultimate Coach’ heeft hier een sterke uitspraak over:

“Motivational teachers repeat it many different ways, but it’s just one thought. it’s a binary system: Are you on or are you off?”

Je moet jezelf opnieuw uitvinden als de persoon die doet wat nodig is ongeacht de omstandigheden waarin je jezelf bevindt. Committeer jezelf op het resultaat dat je wil bereiken, elke dag opnieuw. Commitment betekent namelijk ‘je woord eer aan doen’, ofwel doen wat je gezegd hebt te doen.

Wanneer jij vanuit dit commitment de motivatie direct omzet naar effectieve actie zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Dit betekent namelijk dat je niet meer ‘afhankelijk’ bent van een stuk motivatie, kennis of omstandigheden. Je doet namelijk wat moet gebeuren ongeacht de omstandigheden. Je bent eigenaar over je eigen leven en in staat jouw nieuwe toekomst te creëren. Je leeft dan met IMPACT.

Relevant

Relevante berichten

31 05 2023

Geef feedback: Het draait niet om jou!

Feedback geven is hét krachtigste instrument, zowel in persoonlijke als professionele relaties, waarmee je anderen kunt helpen groeien, beter worden en succesvol zijn. Tot zover is dit logisch. Toch gebeurt het maar zelden, en wanneer het wel gebeurt, komt het vaak verkeerd over. Het doel wordt dan niet bereikt. In dit blog deel ik de betekenis van feedback geven, tips voor constructieve feedback en valkuilen die vermeden moeten worden. Laat ik alvast een tipje van de sluier oplichten: het draait niet om jou!

Lees verder
31 05 2023

Geef feedback: Het draait niet om jou!

Waarom feedback? Wat mij betreft is feedback geven dé tool om anderen te helpen groeien en hun prestaties te verbeteren. […]
Lees verder
10 04 2023

Vijf persoonlijke tips voor krachtig zelfleiderschap

Deze vijf persoonlijke tips hebben echt het verschil gemaakt in mijn eigen leven. Ik heb ze toegepast nadat ik (meer dan eens) mijn neus had gestoten. Ze hebben me geholpen om krachtiger en effectiever te worden in het leven. Ik deel ze graag met jou! Gebruik ze als gereedschap in je eigen leven en je zult merken dat je succesvoller wordt en beter in staat bent om je eigen koers te bepalen.

Lees verder
10 04 2023

Vijf persoonlijke tips voor krachtig zelfleiderschap

Stel doelen Stel jezelf een doel en maak het specifiek, meetbaar en voorzien van een deadline. Je doel geeft richting […]
Lees verder
21 03 2023

Wat is High Performance

Als we praten over High Performance, dan hebben we het over een prestatiegerichte mindset. Het gaat om het behalen van optimale resultaten op elk gebied van je leven, of dat nu in je werk, sport of persoonlijke leven is. We kennen allemaal wel een succesvol zakelijk leider van wie het privéleven één grote puinhoop is. Dat is dus geen High Performance.

High Performance is een manier van leven waarbij je streeft naar continu verbetering en het maximale uit jezelf haalt. Maar hoe bereik je deze staat van optimale prestaties?

Lees verder
21 03 2023

Wat is High Performance

Om te kunnen presteren op hoog niveau zijn er een aantal gewoontes en eigenschappen die je moet ontwikkelen. Deze gewoontes […]
Lees verder

Kies jij voor impact?

Maak vrijblijvend een afspraak

De eerste actie naar een leven met impact is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden en onderzoeken we de match op basis waarvan de resultaten gecreëerd kunnen worden.
Neem contact op

Meer weten?

IMPACTUS is resultaatgericht en mensgedreven. Bij vragen/opmerkingen over het bedrijf, de 1-op-1 trajecten, trainingen en mogelijkheden betreffende in-company programma's kun je het contactformulier invullen. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


vragen/opmerkingen

Stuur ons een bericht

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram