21 december 2022

Effectief leiderschap gaat om het bereiken van punt B, ongeacht de omstandigheden. Effectief leiderschap draait om het vergroten van de kracht in anderen om hun eigen ’shit’ op te lossen. We kennen allemaal de ondernemers en zakelijk leiders die komen vanuit; “als je het goed wilt doen, moet je het zelf doen”. Deze ‘leiders’, en vaak (micro)managers, die niet los kunnen laten gaan uiteindelijk het verschil niet maken, of branden op onderweg naar resultaat.

Een échte leider brengt je van punt A naar B ongeacht de omstandigheden. Hij is in staat de maximale potentie in anderen naar boven te halen en laat ze dealen met hun eigen onwerkbare gedrag. Een échte leider heeft een loepzuivere focus en gaat voor resultaat. Daar wordt hij voor betaald of beloond. Hij is in staat een toekomst te creëren die zonder hem niet had kunnen bestaan. Zijn belangrijkste eigenschap is integriteit, ofwel zijn woord eer aan doen. Zeggen wat je doet, en doen wat je zegt. Simpel, maar niet eenvoudig. Deze eigenschap ontbreekt echter vaak bij leiders en managers in het veld.

Daar zit direct ook het verschil tussen een échte leider en een manager. Een manager houdt bestaande processen gaande, kan deze wellicht optimaliseren maar is doorgaans niet in staat de voorgeprogrammeerde toekomst, ofwel de koers van een bedrijf, te veranderen.

Zo werkt het ook met zelf-leiderschap. Het heet niet voor niets zelf-leiderschap. Alleen als je effectief zelf-leiderschap toepast in je leven ben je in staat jouw voorgeprogrammeerde toekomst te veranderen, onwerkbare patronen te doorbreken en significante resultaten te behalen onderweg.

Ben jij een manager of een leider?

De meest effectieve weg naar resultaat is een rechte lijn van A naar B. Ik hoor je denken; “ja, maar dat kan toch niet. Je komt toch ‘van alles’ tegen onderweg”. Iedereen kent vast ook de plaatjes dat die weg van A naar B zo’n beetje om de halve wereld heen zigzagt. Welke geloof jij? Natuurlijk zijn er omstandigheden, natuurlijk gaat het niet altijd op dezelfde snelheid, zolang je maar met volle focus en commitment voorwaarts blijft bewegen naar je doel. Vervolgens erop en erover. Ready, aim, fire! Dat is waar effectief (zelf) leiderschap om draait.

Relevant

Relevante berichten

31 05 2023

Geef feedback: Het draait niet om jou!

Feedback geven is hét krachtigste instrument, zowel in persoonlijke als professionele relaties, waarmee je anderen kunt helpen groeien, beter worden en succesvol zijn. Tot zover is dit logisch. Toch gebeurt het maar zelden, en wanneer het wel gebeurt, komt het vaak verkeerd over. Het doel wordt dan niet bereikt. In dit blog deel ik de betekenis van feedback geven, tips voor constructieve feedback en valkuilen die vermeden moeten worden. Laat ik alvast een tipje van de sluier oplichten: het draait niet om jou!

Lees verder
31 05 2023

Geef feedback: Het draait niet om jou!

Waarom feedback? Wat mij betreft is feedback geven dé tool om anderen te helpen groeien en hun prestaties te verbeteren. […]
Lees verder
10 04 2023

Vijf persoonlijke tips voor krachtig zelfleiderschap

Deze vijf persoonlijke tips hebben echt het verschil gemaakt in mijn eigen leven. Ik heb ze toegepast nadat ik (meer dan eens) mijn neus had gestoten. Ze hebben me geholpen om krachtiger en effectiever te worden in het leven. Ik deel ze graag met jou! Gebruik ze als gereedschap in je eigen leven en je zult merken dat je succesvoller wordt en beter in staat bent om je eigen koers te bepalen.

Lees verder
10 04 2023

Vijf persoonlijke tips voor krachtig zelfleiderschap

Stel doelen Stel jezelf een doel en maak het specifiek, meetbaar en voorzien van een deadline. Je doel geeft richting […]
Lees verder
21 03 2023

Wat is High Performance

Als we praten over High Performance, dan hebben we het over een prestatiegerichte mindset. Het gaat om het behalen van optimale resultaten op elk gebied van je leven, of dat nu in je werk, sport of persoonlijke leven is. We kennen allemaal wel een succesvol zakelijk leider van wie het privéleven één grote puinhoop is. Dat is dus geen High Performance.

High Performance is een manier van leven waarbij je streeft naar continu verbetering en het maximale uit jezelf haalt. Maar hoe bereik je deze staat van optimale prestaties?

Lees verder
21 03 2023

Wat is High Performance

Om te kunnen presteren op hoog niveau zijn er een aantal gewoontes en eigenschappen die je moet ontwikkelen. Deze gewoontes […]
Lees verder

Kies jij voor impact?

Maak vrijblijvend een afspraak

De eerste actie naar een leven met impact is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden en onderzoeken we de match op basis waarvan de resultaten gecreëerd kunnen worden.
Neem contact op

Meer weten?

IMPACTUS is resultaatgericht en mensgedreven. Bij vragen/opmerkingen over het bedrijf, de 1-op-1 trajecten, trainingen en mogelijkheden betreffende in-company programma's kun je het contactformulier invullen. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


vragen/opmerkingen

Stuur ons een bericht

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram