10 april 2023

Deze vijf persoonlijke tips hebben echt het verschil gemaakt in mijn eigen leven. Ik heb ze toegepast nadat ik (meer dan eens) mijn neus had gestoten. Ze hebben me geholpen om krachtiger en effectiever te worden in het leven. Ik deel ze graag met jou! Gebruik ze als gereedschap in je eigen leven en je zult merken dat je succesvoller wordt en beter in staat bent om je eigen koers te bepalen.

Stel doelen

Stel jezelf een doel en maak het specifiek, meetbaar en voorzien van een deadline. Je doel geeft richting aan je leven en maakt het mogelijk om je dagelijkse activiteiten om te zetten in productiviteit. Het is als een kompas dat je de juiste kant op stuurt. Zonder doel dwaal je doelloos rond als een schip zonder kapitein.

Versnel door te vertragen

Soms moet je even pauzeren en vertragen om later te kunnen versnellen. Onzekerheid, onrust en zorgen kunnen je uit balans brengen en je laten twijfelen aan jezelf. Door te vertragen en je te focussen op je doel, krijg je meer grip op je leven. Het voelt als een adempauze in een drukke dag, waardoor je fris en gefocust verder kunt gaan.

Deal met de omstandigheden

Het leven is een aaneenschakeling van omstandigheden. Het leven IS omstandigheden. Soms is het een feest en soms een drama en dat is ok. Het is belangrijk om te beseffen dat comfortabele groei niet bestaat. Het vergt soms pijn, doorzettingsvermogen en moed om door te gaan. Accepteer de omstandigheden en richt je op je doel. Zo beweeg je uiteindelijk sneller vooruit.

De JA ligt in het land van de Nee's

Nee, nee, nee... het is niet leuk om afgewezen te worden. Maar weet dat elke "nee" je dichter bij de "ja" brengt. Comfortabel worden met afwijzingen vergt moed en doorzettingsvermogen. Het is als het beklimmen van een steile berg: het is niet makkelijk, maar als je eenmaal boven bent, voelt het geweldig.

Geef nooit op!

Het leven is een achtbaan en soms gaat het bergafwaarts. Er zullen momenten zijn dat je teleurgesteld, gefrustreerd en zelfs wanhopig bent. Maar geef niet op! Het is normaal om af en toe te vallen. Geloof mij, elke succesvolle ondernemer heeft zijn tegenslagen gekregen. Het is de kunst om steeds weer op te staan en door te gaan. Zolang je één keer vaker opstaat dan dat je valt, ben je op de goede weg.

"Succes is how you bounce on the bottom" - George S. Patton

Relevant

Relevante berichten

31 05 2023

Geef feedback: Het draait niet om jou!

Feedback geven is hét krachtigste instrument, zowel in persoonlijke als professionele relaties, waarmee je anderen kunt helpen groeien, beter worden en succesvol zijn. Tot zover is dit logisch. Toch gebeurt het maar zelden, en wanneer het wel gebeurt, komt het vaak verkeerd over. Het doel wordt dan niet bereikt. In dit blog deel ik de betekenis van feedback geven, tips voor constructieve feedback en valkuilen die vermeden moeten worden. Laat ik alvast een tipje van de sluier oplichten: het draait niet om jou!

Lees verder
31 05 2023

Geef feedback: Het draait niet om jou!

Waarom feedback? Wat mij betreft is feedback geven dé tool om anderen te helpen groeien en hun prestaties te verbeteren. […]
Lees verder
21 03 2023

Wat is High Performance

Als we praten over High Performance, dan hebben we het over een prestatiegerichte mindset. Het gaat om het behalen van optimale resultaten op elk gebied van je leven, of dat nu in je werk, sport of persoonlijke leven is. We kennen allemaal wel een succesvol zakelijk leider van wie het privéleven één grote puinhoop is. Dat is dus geen High Performance.

High Performance is een manier van leven waarbij je streeft naar continu verbetering en het maximale uit jezelf haalt. Maar hoe bereik je deze staat van optimale prestaties?

Lees verder
21 03 2023

Wat is High Performance

Om te kunnen presteren op hoog niveau zijn er een aantal gewoontes en eigenschappen die je moet ontwikkelen. Deze gewoontes […]
Lees verder
06 03 2023

Druk, drukker, drukst

In welke theaterwereld zijn wij terecht gekomen met z’n allen? Op de vraag ‘Hoe gaat het?’ krijgen we steevast het antwoord ‘Ja, druk hé’ of ‘Hectisch’ of zelfs ‘Gekkenhuis’ zoals ze dat in Brabant weleens zeggen. Iedereen is druk, drukker, drukst. Het lijkt wel een wedstrijdje ver-plassen van ondernemers onderling. Alsof het iets is om trots op te zijn of iets waar status of succes aan afgemeten kan worden, maar het tegenovergestelde is vaak waar. En als je een ondernemer vraagt of ze meer/minder willen werken, voor meer/minder opbrengst zal het antwoord altijd zijn: minder werken, voor meer geld.

Lees verder
06 03 2023

Druk, drukker, drukst

Dat doet je toch direct afvragen waarom de meeste ondernemers altijd druk zijn? En zijn ze druk of hebben ze […]
Lees verder

Kies jij voor impact?

Maak vrijblijvend een afspraak

De eerste actie naar een leven met impact is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden en onderzoeken we de match op basis waarvan de resultaten gecreëerd kunnen worden.
Neem contact op

Meer weten?

IMPACTUS is resultaatgericht en mensgedreven. Bij vragen/opmerkingen over het bedrijf, de 1-op-1 trajecten, trainingen en mogelijkheden betreffende in-company programma's kun je het contactformulier invullen. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


vragen/opmerkingen

Stuur ons een bericht

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram