21 maart 2023

Als we praten over High Performance, dan hebben we het over een prestatiegerichte mindset. Het gaat om het behalen van optimale resultaten op elk gebied van je leven, of dat nu in je werk, sport of persoonlijke leven is. We kennen allemaal wel een succesvol zakelijk leider van wie het privéleven één grote puinhoop is. Dat is dus geen High Performance.

High Performance is een manier van leven waarbij je streeft naar continue verbetering en het maximale uit jezelf haalt. Maar hoe bereik je deze staat van optimale prestaties?

Om te kunnen presteren op hoog niveau zijn er een aantal gewoontes en eigenschappen die je moet ontwikkelen. Deze gewoontes worden ook wel High Performance Habits genoemd en zijn gebaseerd op jarenlange onderzoeken van de prestaties van succesvolle mensen. Enkele van deze habits zijn:

  • Creëer helderheid over je doelen en werk met focus aan de belangrijkste taken
  • Maximaliseer je fysieke en mentale energie door gezond te eten, regelmatig te bewegen en voldoende rust te nemen
  • Durf risico’s te nemen en wordt comfortabel met het oncomfortabele buiten je comfortzone
  • Prioriteer je tijd en vermijd afleidingen om maximale productiviteit te behalen

High Performance in je werk

Een belangrijk gebied waarop High Performance kan worden toegepast, is in je werk. Door deze gewoonten toe te passen, kun je betere resultaten behalen en je bedrijf of carrière naar een hoger niveau tillen. Het is belangrijk om te beseffen dat succes niet iets is dat je eenmalig bereikt en vervolgens vasthoudt. Het vergt voortdurende inspanning om jezelf te blijven onderscheiden van de concurrentie en op de top van je spel te blijven. Voorkom dus dat je weer terug op de tribune komt te zitten.

High Performance in je privéleven

Je kunt zakelijk nog zo succesvol zijn, als je privéleven een puinhoop is classificeert dit niet als High Performance. High Performance gaat namelijk niet alleen over het bereiken van zakelijke doelen, maar dient ook te worden toegepast op het persoonlijke leven. Door te streven naar High Performance in ons dagelijks leven, kunnen we ons leven inrichten op de manier die we willen en onze doelen bereiken op elk gebied dat belangrijk voor ons is.

Dit kan betekenen dat je jouw persoonlijke relatie(s) wilt verbeteren, jouw gezondheid wilt verbeteren, of andere creatieve en intellectuele vaardigheden verder wilt ontwikkelen. Door je te richten op het behalen van deze doelen op een gestructureerde en effectieve manier, til je je hele leven op een hoger niveau en stimuleer je jouw persoonlijke groei.

Begeleiding. Geen overbodige luxe

Je kunt het creëren van een leven op jouw eigen voorwaarden zien als een reis waarbij je jezelf steeds verder ontwikkelt en jezelf steeds beter leert kennen. Een reis die discipline en toewijding vereist. Je doorbreekt oude gewoontes en belemmerende overtuigingen die je beperken. Maar wie bereid is die uitdaging aan te gaan, ontdekt die nieuwe horizon, waarin je het leven leeft dat in lijn is met jouw waarden en doelen. 

Dit red je vaak niet alleen. Bij Impactus kun je terecht voor professionele begeleiding om je te helpen bij het bereiken van resultaat in je werk en het vinden van rust en ruimte in je persoonlijke leven. Samen werken we keihard aan het doorbreken van oude patronen en het ontwikkelen van nieuwe gewoontes die jouw persoonlijke groei stimuleren. Ben jij klaar voor deze reis?

Relevant

Relevante berichten

31 05 2023

Geef feedback: Het draait niet om jou!

Feedback geven is hét krachtigste instrument, zowel in persoonlijke als professionele relaties, waarmee je anderen kunt helpen groeien, beter worden en succesvol zijn. Tot zover is dit logisch. Toch gebeurt het maar zelden, en wanneer het wel gebeurt, komt het vaak verkeerd over. Het doel wordt dan niet bereikt. In dit blog deel ik de betekenis van feedback geven, tips voor constructieve feedback en valkuilen die vermeden moeten worden. Laat ik alvast een tipje van de sluier oplichten: het draait niet om jou!

Lees verder
31 05 2023

Geef feedback: Het draait niet om jou!

Waarom feedback? Wat mij betreft is feedback geven dé tool om anderen te helpen groeien en hun prestaties te verbeteren. […]
Lees verder
10 04 2023

Vijf persoonlijke tips voor krachtig zelfleiderschap

Deze vijf persoonlijke tips hebben echt het verschil gemaakt in mijn eigen leven. Ik heb ze toegepast nadat ik (meer dan eens) mijn neus had gestoten. Ze hebben me geholpen om krachtiger en effectiever te worden in het leven. Ik deel ze graag met jou! Gebruik ze als gereedschap in je eigen leven en je zult merken dat je succesvoller wordt en beter in staat bent om je eigen koers te bepalen.

Lees verder
10 04 2023

Vijf persoonlijke tips voor krachtig zelfleiderschap

Stel doelen Stel jezelf een doel en maak het specifiek, meetbaar en voorzien van een deadline. Je doel geeft richting […]
Lees verder
06 03 2023

Druk, drukker, drukst

In welke theaterwereld zijn wij terecht gekomen met z’n allen? Op de vraag ‘Hoe gaat het?’ krijgen we steevast het antwoord ‘Ja, druk hé’ of ‘Hectisch’ of zelfs ‘Gekkenhuis’ zoals ze dat in Brabant weleens zeggen. Iedereen is druk, drukker, drukst. Het lijkt wel een wedstrijdje ver-plassen van ondernemers onderling. Alsof het iets is om trots op te zijn of iets waar status of succes aan afgemeten kan worden, maar het tegenovergestelde is vaak waar. En als je een ondernemer vraagt of ze meer/minder willen werken, voor meer/minder opbrengst zal het antwoord altijd zijn: minder werken, voor meer geld.

Lees verder
06 03 2023

Druk, drukker, drukst

Dat doet je toch direct afvragen waarom de meeste ondernemers altijd druk zijn? En zijn ze druk of hebben ze […]
Lees verder

Kies jij voor impact?

Maak vrijblijvend een afspraak

De eerste actie naar een leven met impact is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden en onderzoeken we de match op basis waarvan de resultaten gecreëerd kunnen worden.
Neem contact op

Meer weten?

IMPACTUS is resultaatgericht en mensgedreven. Bij vragen/opmerkingen over het bedrijf, de 1-op-1 trajecten, trainingen en mogelijkheden betreffende in-company programma's kun je het contactformulier invullen. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


vragen/opmerkingen

Stuur ons een bericht

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram