Inspiratie

Laat je inspireren

Inpspiratie is iets moois. Echter, inspiratie zonder concrete actie is zinloos. Op deze pagina wordt met regelmaat content geplaatst zoals onder andere blogs, artikelen en quotes om je te inspireren tot actie. Doe precies dat en het zal je leven veranderen.


31 05 2023

Geef feedback: Het draait niet om jou!

Feedback geven is hét krachtigste instrument, zowel in persoonlijke als professionele relaties, waarmee je anderen kunt helpen groeien, beter worden en succesvol zijn. Tot zover is dit logisch. Toch gebeurt het maar zelden, en wanneer het wel gebeurt, komt het vaak verkeerd over. Het doel wordt dan niet bereikt. In dit blog deel ik de betekenis van feedback geven, tips voor constructieve feedback en valkuilen die vermeden moeten worden. Laat ik alvast een tipje van de sluier oplichten: het draait niet om jou!

Lees verder
31 05 2023

Geef feedback: Het draait niet om jou!

Waarom feedback? Wat mij betreft is feedback geven dé tool om anderen te helpen groeien en hun prestaties te verbeteren. […]
Lees verder
10 04 2023

Vijf persoonlijke tips voor krachtig zelfleiderschap

Deze vijf persoonlijke tips hebben echt het verschil gemaakt in mijn eigen leven. Ik heb ze toegepast nadat ik (meer dan eens) mijn neus had gestoten. Ze hebben me geholpen om krachtiger en effectiever te worden in het leven. Ik deel ze graag met jou! Gebruik ze als gereedschap in je eigen leven en je zult merken dat je succesvoller wordt en beter in staat bent om je eigen koers te bepalen.

Lees verder
10 04 2023

Vijf persoonlijke tips voor krachtig zelfleiderschap

Stel doelen Stel jezelf een doel en maak het specifiek, meetbaar en voorzien van een deadline. Je doel geeft richting […]
Lees verder
21 03 2023

Wat is High Performance

Als we praten over High Performance, dan hebben we het over een prestatiegerichte mindset. Het gaat om het behalen van optimale resultaten op elk gebied van je leven, of dat nu in je werk, sport of persoonlijke leven is. We kennen allemaal wel een succesvol zakelijk leider van wie het privéleven één grote puinhoop is. Dat is dus geen High Performance.

High Performance is een manier van leven waarbij je streeft naar continu verbetering en het maximale uit jezelf haalt. Maar hoe bereik je deze staat van optimale prestaties?

Lees verder
21 03 2023

Wat is High Performance

Om te kunnen presteren op hoog niveau zijn er een aantal gewoontes en eigenschappen die je moet ontwikkelen. Deze gewoontes […]
Lees verder
06 03 2023

Druk, drukker, drukst

In welke theaterwereld zijn wij terecht gekomen met z’n allen? Op de vraag ‘Hoe gaat het?’ krijgen we steevast het antwoord ‘Ja, druk hé’ of ‘Hectisch’ of zelfs ‘Gekkenhuis’ zoals ze dat in Brabant weleens zeggen. Iedereen is druk, drukker, drukst. Het lijkt wel een wedstrijdje ver-plassen van ondernemers onderling. Alsof het iets is om trots op te zijn of iets waar status of succes aan afgemeten kan worden, maar het tegenovergestelde is vaak waar. En als je een ondernemer vraagt of ze meer/minder willen werken, voor meer/minder opbrengst zal het antwoord altijd zijn: minder werken, voor meer geld.

Lees verder
06 03 2023

Druk, drukker, drukst

Dat doet je toch direct afvragen waarom de meeste ondernemers altijd druk zijn? En zijn ze druk of hebben ze […]
Lees verder
25 01 2023

Je hebt altijd een keuze, ook als het glad is!

Afgelopen vrijdag was ik onderweg naar een afspraak in Amsterdam. Verkeer op de A59 was drama vanwege het weer en ik stond al een tijdje vast. Toen ik tussen Waalwijk en Drunen op een klein talud over het water stond schoof mijn auto vanuit stilstand ineens weg.

Lees verder
25 01 2023

Je hebt altijd een keuze, ook als het glad is!

De achterkant brak uit waardoor ik linksvoor richting de vangrail schoof en rechtsachter richting de andere auto's op de rechterbaan. […]
Lees verder
21 12 2022

Ready, aim, fire!

Effectief leiderschap gaat om het bereiken van punt B, ongeacht de omstandigheden. Effectief leiderschap draait om het vergroten van de kracht in anderen om hun eigen ’shit’ op te lossen. We kennen allemaal de ondernemers en zakelijk leiders die komen vanuit; “als je het goed wilt doen, moet je het zelf doen”. Deze ‘leiders’, en vaak (micro)managers, die niet los kunnen laten gaan uiteindelijk het verschil niet maken, of branden op onderweg naar resultaat.

Lees verder
21 12 2022

Ready, aim, fire!

Een échte leider brengt je van punt A naar B ongeacht de omstandigheden. Hij is in staat de maximale potentie […]
Lees verder
21 12 2022

Motivatie, weg ermee!

Een krachtig statement om te maken, maar ik ga hem uitleggen. Motivatie is natuurlijk fantastisch om te hebben, maar het komt met pieken en dalen net als enthousiasme of inspiratie.

Lees verder
21 12 2022

Motivatie, weg ermee!

Je kent het wel; er is iets dat je heeft motiveert zoals een seminar of lezing van iemand die je […]
Lees verder

Kies jij voor impact?

Maak vrijblijvend een afspraak

De eerste actie naar een leven met impact is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden en onderzoeken we de match op basis waarvan de resultaten gecreƫerd kunnen worden.
Neem contact op

Meer weten?

IMPACTUS is resultaatgericht en mensgedreven. Bij vragen/opmerkingen over het bedrijf, de 1-op-1 trajecten, trainingen en mogelijkheden betreffende in-company programma's kun je het contactformulier invullen. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.


vragen/opmerkingen

Stuur ons een bericht

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram